InDesign Plugin v.3.7.1


 

 

Novi izazovi

Mnogi se izdavači i tvrtke suočavaju s izazovima koji se odnose na digitalno izdavaštvo. Ako se pitate kako objaviti interaktivne sadržaje istodobno s print izdanjima i webom, a da ne povečate značajno svoje troškove i osoblje, odgovor je Aquafadas sustav digitalnog izdavaštva. S našim alatima ne postoji potreba za programerima. Upotrebom dodataka (plugin) za Adobe ® InDesign ® ili najnoviju verziju QuarkXPress ®, dizajneri mogu kreirati interaktivne sadržaje za aplikacije i e-knjige. Ovaj proces proizvodnje zahtijeva minimalno vrijeme potrebno za učenje, brz je za implementaciju, ne opterećuje proračun i vrlo je pristupačan. Alati su besplatni i pozivamo vas da ih isprobate, a plaćate samo ako ste spremni za objavljivanje. Sustav ne samo da pruža alate potrebne za stvaranje digitalnih publikacija, već omogućava distribuciju aplikacija i sadržaja na svim platformama te analitiku za ispitivanje osobina vaših aplikacija.

 

 

Aquafadas Digital Publishing sustav je odgovor na izazove digitalnog izdavaštva!

 

 

mag-ipad

Odlučite koliko želite investirati

Bilo da jednostavno želite pretvoriti postojeće dokumente u digitalne publikacije po niskoj cijeni ili ostvariti više ambiciozne projekte poput stvaranja potpuno nove digitalne publikacije, Aquafadas Digital Publishing sustav nudi niz opcija za vas. Alati su potpuno besplatni za korištenje i plaćate samo ako ste spremni za objavljivanje. Možete početi raditi publikacije od nule i ugraditi interaktivne elemente koji pružaju korisnicima izuzetno iskustvo čitanja ili pak transformirati postojeće datoteke i obogatiti ih naknadno s interakcijama kao što su video, galerije slika i još mnogo toga.

 

 

Počnite stvarati svoj digitalni projekt već danas!

 


 

Pogledajte neke jedinstvene funkcije našeg dodatka za Adobe InDesign

 

Screen Shot 2013-08-05 at 4.56.24 PMDrag and drop

Stavite prst na element i ispustite ga na određeno mjesto! “Drag & Drop” je savršena interakcija za obrazovna izdanja i knjige za djecu. Ova interakcija se može koristiti i za uključivanje igara u sve vrste publikacija, omogućuje stvaranje edukativne i interaktivne vježbe i nudi čitateljima komunikaciju s vašom publikacijom.

 

Screen Shot 2013-08-05 at 4.56.34 PMGuided Reading

“Guided Reading” je najintuitivniji način čitanja teksta koji se proteže preko više stupaca i stranica. Samo dodirom na zaslon, čitatelja vodi kroz sadržaj, dok uvijek održava željenu razinu povećanja stranice. Čitateljima nikada nije bilo lakše usredotočiti se na tekst umjesto na geste prstima potrebne za navigaciju kroz sadržaj.

 

Screen Shot 2013-08-05 at 4.56.43 PMVideos / Music

Ovaj alat omogućuje ugrađivanje izvorne datoteke videa/glazbe ili “streaming” s nekog od web poslužitelja. Alternativa slika se pojavljuje kada nema povezanosti s internetom. Ova funkcija uključuje pan i zoom efekt prikaza slike, automatsko čitanje, “Loop/Play” preko cijeliog ekrana, “Track Choice” (zvučne funkcije u kombinaciji sa akcijama) te snimanje zvuka.

 

Screen Shot 2013-08-05 at 4.56.47 PMPop Up

“Pop Up” se može pojaviti u svom prozoru ili preko cijelog ekrana te može sadržavati HTML stranicu, video i galeriju slika, a pri zatvaranju može izvršiti neku akciju.

 

Screen Shot 2013-08-05 at 4.56.51 PMFont Management

Većina pametnih telefona i tableta imaju zadanu i ograničenu količinu fontova. Naše rješenje vam omogućuje da upravljate fontovima za različite uređaje i platforme.

 

Screen Shot 2013-08-05 at 4.56.55 PMInclude HTML pages

Ubacite HTML u vašu publikaciju. Postavite izvornu datoteku s vašeg računala ili link na web poslužitelj (http://), omogućava interakcije (pomicanje, povećavanje, pan i KenBurns efekt na alternativnu sliku kada čitatelj nema vezu s internetom) i podržava animirani HTML5.

 

Screen Shot 2013-08-05 at 4.56.58 PMAction buttons

Kreirajte gumbe s akcijama: ubacite link; povežite sadržaj sa sidrom na stranici

  • ; funkcija “Go to page”; promijenite vidljivost objekta na stranici; funkcija “Full screen”; pokrenite interakciju (na primjer igru); funkcija “Play / Pause / Stop”.

 

Screen Shot 2013-08-05 at 4.57.03 PMHorizontal and vertical layouts on iPhone and iPad

Stvorite dokument koji se prilagođava horizontalnoj ili vertikalnoj orijentaciji za iPad ili iPhone zaslon na jednostavan način: prebacivanje između orijentacija za vrijeme dizajniranja sadržaja s jednim klikom. Tekst i slike u različitim orijentacijama može biti isti ili različit.

 

Screen Shot 2013-08-05 at 4.57.07 PMEmbed an AVE document

Umetnite jednu AVE datoteku u drugu AVE datoteku kako bi izgraditi dokument sa sofisticiranom strukturom.

 

 

Screen Shot 2013-08-05 at 4.57.11 PMScrollable Layout

Napravite sofisticirani dizajn dodavanjem vertikalnih ili horizontalnih kliznih elemenata na stranici. Preklopite nekoliko dizajna. Klizni element može sadržavati bilo koji element iz InDesigna uključujući i interaktivne elemente kao što su galerija slika i video. Prilagodite klizno područje s funkcijom “Fade” i podesite mogućnosti klizanja. Koristite određene markere za poboljšanje interaktivnosti i jasniju navigaciju na stranici.

 

Screen Shot 2013-08-05 at 4.57.14 PMDynamic content

Povežite galeriju slika s RSS feed-om kako bi prikazali izmjenjivi sadržaj. Galerija slika će se automatski promijeniti na najnoviju vijest ili sliku ako je uređaj povezan s internetom. Ovo je idealan alat za oglašavanje.

 

Screen Shot 2013-08-05 at 4.57.17 PMiPad Retina Export

Izvezite datoteke u rezoluciji potpuno kompatibilnoj s novim Retina iPadom. Jednostavno generiranje dvije verzije iste datoteke: visoke razlučivosti za Retina Display i u verziju za druge zaslone. Ažurirajte svoju aplikaciju s gotovim predloškom Retina aplikacije u AVE AppFactory.

 

Screen Shot 2013-08-05 at 4.57.21 PMLocation service

Brzo integrirajte mape u vašu publikaciju koristeći Google Maps™. Lokacija korisnika se pojavljuje na mapi a možete postaviti oznake lokacija na mapu po vašoj želji.

 

Screen Shot 2013-08-05 at 4.57.24 PMRead Aloud

Povežite audio datoteku s tekstom i ponudite funkciju čitanja teksta na glas. Moguće je automatsko označavanje teksta koji se čita. Odlična funkcija za obogaćivanje dječjih knjiga i edukativnih publikacija. Generiranje se vrši u AVE i u ePUB3 datoteke.

 

Screen Shot 2013-08-05 at 4.57.26 PMInsert Comics

Stvorite jedinstvene i fantastične animirane stripove s Aquafadas ComicComposer-om i uključiti ih u svoj InDesign projekt.

 

 

Screen Shot 2013-08-05 at 4.57.30 PMComparator

Usporedite dva stanja slike jednostavnim pokretom prsta. Upišite opise za svako stanje i omogućite pogled preko cijelog zaslona.

 

 

Screen Shot 2013-08-05 at 4.57.33 PMAnimated images

Stvorite animirane slike koje se pokreću jednostavnim pokretom prsta ili uključite animaciju u 360°. Pokažite neki proizvod sa svih strana. Prilagodite brzinu animacije, odredite okomito ili vodoravno pomicanje.

 

Screen Shot 2013-08-05 at 4.57.36 PMSlideshow

Galerija slika omogućuje slijed fotografija koje će se prikazivati onako kako vi želite uključujući: prilagodbu Ken Burns efekta; prezentaciju na cijelom zaslonu; čitatelj sam pokreće galeriju ili se galerija pokreće automatski; promjenu boje pozadine; različite efekti prijelaza između slika; određivanje vremena trajanja i vremena izmjene slika.

 

 

 

 


 

pdf-enrichi-hrDigitalno izdavaštvo je lako za svakoga

Dizajneri i izdavači trebaju rješenja i alate s kojima je lako izrađivati digitalne publikacije. Aquafadasov dodatak za Adobe InDesign omogućuje vam da dizajnirate interaktivni sadržaj i stvorite aplikaciju ili ebook datoteke bez programiranja. Elementi poput animacija, pretvaranje slike u link neke internetske stranice, galerija slika, igre i mnoge druge interakcije mogu se izraditi sa samo nekoliko klikova. Kada je vaša digitalna publikacija izrađena možete ju testirati i pregledati pomoću MyKiosk aplikacije. To je aplikacija koja služi za testiranje i besplatno je uključena u naš sustav digitalnog izdavaštva. Možete ju preuzeti na vaš iPad, iPhone te tablet ili pametni telefon koji koristi Android operativni sustav.

 


 

ibooks-epubDistribucija, upravljanje i analiza

Distribucija sadržaja na više digitalnih sustava je sljedeći najvažniji korak u digitalnom izdavaštvu. Uz naš sustav napravite svoj sadržaj jednom i objavite ga na svim većim distribucijskim kanalima: kao aplikacije za iOS i Android uređaje, u ePub datoteke za Apple iBooks i Amazon te za web preglednike. U našem sustav distribucije možete koristiti modele pretplate unutar aplikacija i upravljanje datumom isteka te obnovom prodaje. Osim toga, možete pratiti i analizirati ponašanje čitatelja te uključiti i druge analitičke alate kako bi  mjerili učinkovitost oglašavanja.

 


 

monetiz-hr copyNudimo kompletan sustav, ne samo alate

Aquafadasov sustav digitalnog izdavaštva je kompletno rješenje koje vam je potrebno kako bi savladali izazove digitalnog izdavaštva. Njegov jednostavan način korištenja i implementacije pruža potpuni skup alata i ne zahtijeva znanje kodiranja i programiranja. Nadalje, nudimo alate za marketing i prodaju, alate za distribuciju na svim platformama te alate za analizu. Aquafadasov sustav digitalnog izdavaštva je brz, profesionalan i pristupačan svima koji se žele baviti digitalnim izdavaštvom.

 

 

 

Zahtjevi sustava

Mac: Adobe InDesign 5.x & Photoshop CS5.x, ili Adobe InDesign 6.x & Photoshop CS.6.x na MacOS X (10.6.8 ili višem. Kompatibilan s Lion i Mountain Lion).

Windows: Adobe InDesign 5.x ili 6.x & Photoshop CS5.x ili CS.6 na Windows 7.